De enige site in Nederland met alle aanbiedingen van alle supermarkten!

Bron: i-Phoned.nl Gepubliceerd: donderdag 6 januari 2011

Supermarkt-applicatie-oorlog in de App Store

Geplaatst op donderdag 6 januari 2011 om 20.11 uur - door Jan van Kampen          -          Apos en Games Nieuws

In de App Store staan verschillende applicaties van Nederlandse bodem die over supermarkten gaan. De meeste applicatie tonen actuele aanbiedingen van verschillende winkels. Vaak kost het de ontwikkelaars veel tijd om de aanbiedingen actueel te houden, want supermarkten brengen meestal alleen een fysieke of digitale folder uit. De ontwikkelaar van Supermarkt+ kwam er laatst achter dat al zijn werk illegaal gekopieerd werd.

Supermarkt+ en Aanbieding
De applicatie Supermarkt+ en Aanbieding lijken erg veel op elkaar. Beide applicatie tonen dezelfde supermarkten en aanbiedingen. Dit vond de maker van Supermarkt+ verdacht, en nam de proef op de som. Hij voegde ongemerkt een aantal aanbiedingen aan zijn eigen bijbehorende website toe, en zag deze vrijwel direct in de Applicatie Aanbieding verschijnen. Dit is een teken dat de ontwikkelaar van Aanbiedingen de gegevens met een script steelt van Supermarktaanbiedingen.com.

Grappige aanbiedingen
De man achter de bovengenoemde website heeft invloed op de content die de applicatie Aanbieding toont. Hij heeft hiermee een aantal grappige dingen gedaan. Hij heeft bijvoorbeeld de onderstaand nep aanbiedingen toegevoegd aan de applicatie. Hij hoopt dat mensen hierdoor merken dat de content gestolen.

Content kopen
De ontwikkelaar van Supermarkt+ biedt zijn zelfgemaakte content aan tegen een schappelijke prijs. De ontwikkelaars van Aanbieding kunnen deze content kopen voor een vast bedrag per periode. Zij en alle anderen die daar interesse in hebben, kunnen contact opnemen met Supermarktaanbiedingen.com

Supermarkt+
Ontwikkelaar: Almexx BV
Leeftijd: 12+Prijs: 0.89 EUR
Download
via Supermarktaanbiedingen

Terug naar het pers overzicht