De enige site in Nederland met alle aanbiedingen van alle supermarkten!

Bron: De Telegraaf Gepubliceerd: vrijdag 23 mei 2014

Vakantiegeld vaker naar boodschappen

door Bernard Vogelsang
AMSTERDAM - Consumenten geven hun vakantiegeld dit jaar opvallend vaak uit aan de dagelijkse boodschappen. Volgens supermarktexpert Paul Moers is de financiële nood bij veel Nederlanders inmiddels dermate hoog dat zij het extraatje niet in een vakantie, maar in eten en drinken steken.

"De supermarkten hebben dat in de afgelopen weken duidelijk gemerkt door hogere omzetten", zegt Moers, die in de voedingsmiddelensector eerder werkte voor Ahold en Unilever.

Minder op vakantie
De ervaringen van Moers sluiten aan bij het bericht dan Nederlanders dit jaar vanwege de crisis minder op vakantie gaan. Ruim een kwart van de bevolking blijft thuis. Degenen die wel op reis gaan, kiezen iets vaker voor een vakantie in eigen land.

Dat het vakantiegeld nu vaker naar de boodschappen gaat, is een nieuwe ontwikkeling. Maar ook in de afgelopen jaren benutte slechts de helft van de werknemers de vakantiebonus om er een weekje of langer tussenuit te gaan. Zij gebruikten het geld tevens voor het verbouwen van hun huis, het kopen van een koelkast of wasmachine, het aflossen van schulden of om te sparen.

Koopjes
Consumenten die in de supermarkt op zoek zijn naar koopjes, kunnen trouwens de hoogste kortingen krijgen bij Nettorama en Albert Heijn. De aanbiedingen van Nettorama zijn goed voor een gemiddelde korting van 38,75 procent. Albert Heijn stunt met kortingen van ruim 30 procent, meldt de vergelijkingssite Supermarktaanbiedingen.

"Nettorama is niet alleen één van de goedkoopste supermarkten, maar heeft ook nog eens de scherpste aanbiedingen", zegt winkeldeskundige Moers. Hij stelt ook vast dat de prijsacties van Albert Heijn 't lastig maken voor concurrent Jumbo om geld te verdienen aan de overname van C1000. "Het gat dat C1000 in de markt achterlaat, lijkt voor een deel door Albert Heijn te worden ingevuld."

Bij supermarkten is het bier van Heineken en Grolsch 't vaakst in de relame, concludeert Supermarktaanbiedingen op basis van alle prijsacties in de eerste helft van dit jaar. Ook met de prijs van wasverzachter van Robijn wordt regelmatig gestunt.

 

 

 

Terug naar het pers overzicht