De enige site in Nederland met alle aanbiedingen van alle supermarkten!

Bron: De Weekkrant Enschede Gepubliceerd: donderdag 27 januari 2011

YouTubefilmpje? Enschede bedrijven vind je er niet

Een bedrijfsfilm op Internet, wie heeft dat nou in het tijdperk waarin alls zich online afspeelt? De oogst van het turven van het aantal bedrijven in Enschede met een bedrijfsfilm is mager, concludeert het internetmarketingbureau Almexx uit Enschede (onder andere bekend van supermarktaanbiedingen.com).

Bij het lanceren van hun nieuwe website bedrijfsfilmzoalshethoort.nl hielden ze een kleine steekproef onder 75 willekeurige bedrijven. Slechts acht procent van de Enschedese bedrijven heeft een filmpje op YouTube en slechts vier procent heeft een bedrijfsfilmpje op de eigen website. "Dat zijn opvallend lage cijfers in een tijd waarin het internet voor veel bedrijven het belangrijkste communicatiemiddel is", zegt Korné Pot van Almexx. "Sinds de opkomt van het internet hebben steeds meer bedrijven een eigen website. Internet blijkt namelijk hét medium voor bedrijven om zich te profileren en hun producten te promoten. Dergelijke resultaten geven aan dat veel bedrijven geen gebruik maken van deze optie. Hoewel bedrijfsfilms heel succesvol blijken. Kortebedrijfsfilms.nl heeft ooit eens onderzocht dat de telefonische aanvraag bij bedrijven met een bedrijfsfilm met twintig procnet stijgt", aldus Pot. "Opmerkelijk. Je verwacht dat met name grote, innovatieve bedrijven in Nederland alle onlinemogelijkheden zouden aangrijpen om dichter bij de klant te komen." Succesverhalen die dat onderstrepen zijn er genoeg. Old Spice had als aftershave een nogal grijs imago. In een aparte commercial waarin een acteur genaamd Mustafah met breed en ontbloot bovenlijf een aantal vrouwen aanspreekt met de zin: "Hij mag er dan niet zo uitzien als ik, hij kan in ieder geval wel ruiken als ik."

De commercials zorgden ervoor dat Mustafah op Twitter, Facebook en in verschillende blogs onderwerp van gesprek werd. Binnen 24 uur kreeg de online video bijna zes miljoen pageviews.

Bedrijfsfilmzoalshethoort.nl somt alle voordelen van een internetfilmpje nog een op. (F.N.)

Terug naar het pers overzicht